Vruchtbaarheid na de bevalling

Vruchtbaarheid na de bevalling

De eerste menstruatie kan vanaf 6 weken weer op gang komen. Het kan ook nog maanden wegblijven. Ongeveer 2 weken voordat je ongesteld wordt, vindt de eisprong plaats. Daardoor kun je al vruchtbaar zijn zonder dat je het weet. Het is dus aan te raden om al vrij snel na de bevalling over anticonceptie na te denken. Als je niet gelijk weer zwanger wilt worden zorg dan dat je anticonceptie gebruikt bij de eerste gemeenschap na de bevalling.

Het geven van volledige borstvoeding (inclusief de nachtvoeding) kan de kans op een nieuwe zwangerschap aanzienlijk verkleinen maar niet uitsluiten.
Anticonceptie

In de zwangerschap en in het kraambed geven wij al informatie over verschillende anticonceptiemethoden. Tijdens de nacontrole ongeveer 6 weken na de bevalling, komt dit onderwerp weer ter sprake. Tijdens de nacontrole kunnen wij verschillende anticonceptiemiddelen voorschrijven. We geven daarna aan je huisarts door welk middel we hebben voorgeschreven. Kijk voor meer info bij anticonceptie op deze website. Wil je meer weten over de verschillende voorbehoedsmiddelen, vraag dan om advies en neem een kijkje op www.anticonceptie.nl of lees de brochure 'Net bevallen. Welke anticonceptie past bij je?'

Ben je zwanger en wil je je aanmelden?

Ben je zwanger en wil je je aanmelden?

Vragen over onze werkwijze of maatwerk?

Afspraak maken Contact met onze praktijk