5 jaar Haagse Kansrijke Start!

4 november 2023

5 jaar Haagse Kansrijke Start!

De eerste 1000 dagen

De gezondheid van een kind begint niet pas bij de geboorte, maar al voor de bevruchting. Vanaf die conceptie is de ontwikkeling van een kind bepalend voor zijn gezondheid en welzijn als volwassene. En zelfs voor de gezondheid van volgende generaties. Om de gezondheidsverschillen in Nederland terugdringen, zetten we in Den Haag al  5 jaar in op een kansrijke start voor alle kinderen. 

Het programma Kansrijke Start richt zich daarom op (aanstaande) ouders in kwetsbare omstandigheden zodat hun kinderen zo gezond mogelijk hun leven starten.

Het programma Haagse Kansrijke Start werkt samen met partners uit het medische en sociale domein waardoor we samen passende zorg bieden. Met verschillende interventies zoals Stevig Ouderschap, Nu Niet Zwanger en Moeders Informeren Moeders prenataal bieden we (toekomstige) ouders ondersteuning.

De ambitie van Kansrijke Start is dat alle kinderen een gezonde en kansrijke start hebben zodat zij kunnen opgroeien tot zelfstandige volwassenen.

Ter gelegenheid van 5 jaar Haagse Kansrijke Start heeft de GGD Haaglanden in samenwerking met de Bibliotheek een koffertje  samengesteld met informatie en een leuk babyboekje voor aanstaande ouders in een kwetsbare situatie. Ook wij hebben een aantal koffertjes gekregen die we de komende week gaan uitdelen. 

Wil je meer weten over de verschillende programma’s van kansrijke start?

Check onderstaande links.

Stevig Ouderschap

Nu Niet Zwanger

Kansrijke Start

Moeders Informeren Moeder

BoekStart

Of bekijk deze film: Kansrijke Start

Deel dit bericht