Bevaltrends 2021

20 januari 2021

Bevaltrends 2021

1. Thuis bevallen

Deze trend zagen wij al in 2020 toenemen door de uibraak van het coronavirus. In 2020 hebben wij maar liefst 43% van de bevallingen thuis begeleid

2. In bad bevallen

Ook deze trend zien wij al langere tijd. Veel ziekenhuizen hebben inmiddels ook (genoeg) bevalbaden en anders kun je er zelf 1 meenemen. Wij zelf zijn heel enthousiast over de badbevalling. Niet in de laatste plaats, omdat het opvangen van de weeen vaak ook veel beter gaat en je tussen de weeen door meer ontspanning kunt vinden. 

3.  Jouw lichaam, jouw baby, jouw keuzes

Gelukkig bereiden steeds meer vrouwen samen met hun (beval) partner , zich voor op de bevalling. We zijn allemaal anders en hebben allemaal andere behoeften. Bevallen kan op heel veel verschillende manieren. Zoek een cursus uit die bij je past.

4. De cordring

Als alternatief voor de harde navelstrengklem. Wij gebruiken hem al langer. Het is veel vriendelijker voor je baby. Ook kraamverzorgsters zijn positief over de cordring.

5. Het schrijven van een hechtingsplan

Het schrijven van een geboorteplan wordt al op grote schaal gedaan, maar minstens net zo belangrijk is nadenken over de tijd erna. Hoe minder stress in de zwangerschap, tijdens de bevalling en daarna, hoe beter de hechting. We zien veel vrouwen die overbelast raken in de kraamtijd. Goed om over deze periode dus ook kritisch na te denken.
klink hier hoe je een hechtingsplan schrijft

6. De TENS

Dit is een vorm van pijnbestrijding zonder het gebruik van medicijnen en ook thuis toe te passen. www.geboortetens.nl.

 

 

Deel dit bericht