Het meadiarium: het meest persoonlijke geboorteplan!

26 november 2020

Het meadiarium: het meest persoonlijke geboorteplan!

In onze verloskundige praktijk wordt als de behoefte bij je bestaat, tijd genomen of gemaakt voor een goed gesprek. Soms is dit gesprek voldoende maar soms heb je meer nodig. Uit ervaring weten wij verloskundigen dat coaching dan een uitkomst kan zijn.

Coaching is een proces waarbij er stil gestaan wordt bij wat jou bezighoudt en hoe je daarmee omgaat. Juist nu je zwanger bent is dat nuttig, nog voordat je kindje er is. Vandaar dat we gekozen hebben om in deze praktijk te werken met: Het Meadiarium, het meest persoonlijke geboorteplan. Een coachend werk/dag boek dat gelijk staat aan 3 coaching sessies. Een aantal belangrijke thema’s passeren de revue in dit boek. Deze thema’s helpen jou om stil te staan bij jezelf. Daarnaast verzamel je informatie rondom jouw zorgbehoefte die belangrijk voor jou en is daarmee voor ons. Met deze informatie schrijf jij een persoonlijk geboorteplan. Dit persoonlijke geboorteplan bespreek je uiteindelijk met ons.

Soms is coaching confronterend. Door thuis op je gemak en in je eigen tijd met het werkboek aan de slag te gaan, behoud je de regie en bepaal je je eigen tempo.

Dit werkboek is ontwikkeld door Eliane Coutinho. Het is gemaakt vanuit haar expertise als verloskundige en coach.

De effectiviteit van het Meadiarium is getest bij verschillende praktijken en een ziekenhuis. We zijn onder de indruk van wat het voor zwangere vrouwen heeft betekend. Vandaar dat we gekozen hebben om jullie dit werkboek via de praktijk aan te bevelen.

Voor sommige budgetten is persoonlijke coaching een kostbare zaak. Het Meadiarium is een prachtig en zeer voordelig alternatief dat net zo effectief kan zijn als persoonlijke coaching. Het coachend werkboek kost 25 euro en is bij ons op de praktijk verkrijgbaar.

Als verloskundigen hebben wij ons verdiept in de meerwaarde van het Meadiarium en het geboorteplan dat daaruit voortvloeit. Het kan zijn dat we je adviseren om met dit werkboek aan de slag te gaan maar uiteraard is en blijft het een persoonlijke keuze om dit wel of niet te doen.

Meer weten? kijk hier 

Deel dit bericht