Psychische hulp aan zwangeren met angst rondom corona via online communities

2 mei 2020

Psychische hulp aan zwangeren met angst rondom corona via online communities

Bij een grote groep vrouwen leidt de coronacrisis tot een flinke toename van spanningen, onzekerheid en angst. Ook bij zwangere vrouwen en kraamvrouwen en niet alleen aanwezig in specifieke (kwetsbare) groepen.
Daarom is een nieuw intitatief gestart: een online community voor zwangeren (<32weken) en een gecombineerde groep van hoogzwangere en kraamvrouwen, opgezet door Merith Cohen de Lara ( GZ-psycholoog) en Myrna Goudsmit (verloskundige).
Tijdelijk programma
De groepen worden begeleid door een verloskundige en een psycholoog met als doel de juiste informatie te kunnen geven, psychologische interventies te doen om de spanning te verminderen en te faciliteren dat vrouwen met elkaar in gesprek gaan om ervaringen te delen en tips uit te wisselen, deels volgens de principes van Centering Pregnancy.
De communities zijn een tijdelijk programma ten tijde van corona voor zwangere vrouwen en kraamvrouwen die zich nu extra zorgen maken of angstig zijn. Het initiatief is voor het eerst gestart op 23 maart jl. en wordt voortdurend doorontwikkeld. Het doel van de communities is het verlagen van spanningsklachten en het vergroten van de veerkracht.

meer informatie

Deel dit bericht