Wave of Light

15 oktober 2023

Wave of Light

Baby Loss Awareness Week

Elk jaar vindt van 9 t/m 15 oktober de Baby Loss Awareness Week plaats. Een week waarin aandacht wordt gevraagd voor babysterfte. Het einde van de herdenkingsweek markeert de ‘International Wave of Light’. Om 19:00 uur lokale tijd, worden over de hele wereld kaarsjes aangestoken voor alle kindjes die tijdens de zwangerschap of (kort) na de geboorte zijn overleden. Omdat 19:00 uur over de hele wereld op een ander tijdstip plaatsvindt, ontstaat er een wereldwijde ‘Wave of Light’ ter nagedachtenis aan alle te vroeg overleden kindjes. Ook wij zullen vanavond een kaarsje branden voor alle sterrenkindjes.

De baby loss awareness week staat dit jaar in het teken van de verschillende emoties die het verlies van een baby met zich meebrengt:

♡ Liefde ♡ Verdriet ♡ Trots ♡ Angst ♡ Hoop ♡ Schuldgevoel ♡ Dankbaarheid ♡

♡ LIEFDE voor en de TROTS op de baby die nooit zal ophouden te bestaan.

♡ DANKBAARHEID voor wat dit kindje heeft gebracht, dankbaar voor alle lieve mensen om je heen, dankbaar voor alle hulp en nieuwe inzichten.

♡ HOOP op een nieuw kindje dat wel mag blijven. En hoop op betere dagen.

♡ VERDRIET als je hele toekomst in duigen valt en ondanks dat de meeste ouders die een baby verliezen op den duur echt wel weer gelukkig worden, zal het altijd verdrietig blijven dat je één van je kinderen niet kunt zien opgroeien.

♡ ANGST doordat al je zekerheden in het leven verdwenen zijn op het moment dat je je baby verliest. En de vaak volledig onbekende wereld van rouw.

♡ SCHULDGEVOEL signalen gemist te hebben en de dood niet voorkomen te hebben.  Er niet genoeg voor het kindje geweest te zijn. Maar ook schuldig naar de partner, andere kinderen en naar anderen naasten.

steunpuntnova

Deel dit bericht