Borstvoeding

Borstvoeding

Het geven van borstvoeding heeft voordelen voor zowel moeder als kind. Naast de vele voordelen voor de gezondheid kent het geven van borstvoeding ook vele praktische voordelen.

Moedermelk heeft altijd de juiste samenstelling en temperatuur, is altijd voorradig, is hygiënisch en bovendien goedkoop.

Bij de keuze voor het wel of niet geven van borstvoeding spreekt moeder natuur duidelijke taal. Maar liefst 98% van de vrouwen blijkt lichamelijk in staat om borstvoeding te geven. Wij van Sifra ondersteunen het geven van borstvoeding van harte. In Nederland kiezen 80% van de vrouwen na de bevalling voor het geven van borstvoeding.

Om het geven van borstvoeding succesvol te laten verlopen zijn een aantal zaken van belang, namelijk de basiskennis rondom borstvoeding, goede begeleiding bij de opstart ervan, steun van je partner en (zelf)vertrouwen.

Tijdens de kraamperiode zullen de kraamverzorgende en de verloskundige je verder informeren en helpen daar waar nodig. Als je in de zwangerschap al specifieke vragen hebt, omdat de borstvoeding  bij bijv. een eerder kind niet naar wens verliep, schroom dan niet om dit in de zwangerschap tijdens de controles al aan te kaarten. We kunnen dan een aparte afspraak plannen om al je vragen te beantwoorden en je wensen te bespreken. Ook geven wij 4 keer per jaar een informatie avond over borstvoeding. Je ontvangt hiervoor vanzelf een uitnodiging via de mail.

Wil je nog meer weten?

Klik hier voor een folder over het geven van borstvoeding of kijk op www.lalecheleague.nl
Een keer per maand komt lactatiekundige Ingrid van Kesteren bij ons op de praktijk om individuele consulten te houden. Je krijgt vanzelf een keer een mailtje met de datum/data en de kosten. 

Ben je zwanger en wil je je aanmelden?

Ben je zwanger en wil je je aanmelden?

Vragen over onze werkwijze of maatwerk?

Afspraak maken Contact met onze praktijk