Voorbereiding

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk! Als je min of meer weet wat je te wachten kan staan tijdens een bevalling, is het risico dat je erdoor wordt overvallen kleiner. Het is wel belangrijk dat je je informatie uit de juiste bronnen haalt. Doe je dat niet dan kan de informatie gekleurd of nogal eenzijdig zijn.

Het is belangrijk je informatie uit de juiste bronnen te halen, anders roept het meer angst dan geruststelling op.

Dit roept dan soms meer angst dan geruststelling op, terwijl het juist de bedoeling is dat je tijdens de voorbereiding vertrouwen krijgt in je zelf en het proces en dat je met een reële blik naar de bevalling kan kijken.

De ene vrouw zal meer behoefte hebben aan informatie en voorbereiding dan de ander, maar we adviseren niemand om blanco een bevalling in te stappen.

Mocht het zijn dat je erg tegen de bevalling opziet om wat voor reden dan ook. Geef het bij ons aan! We gaan graag in gesprek met jullie hierover. We nemen je angsten en zorgen altijd serieus. Vaak kunnen we met een goed gesprek een aantal zorgen  en angsten wegnemen.

Manieren om je voor te bereiden

 • Zwangerschapsgym / yoga / haptonomie cursus volgen
  Hier leer je hoe je je goed kunt ontspannen. Ook leer je een aantal ademhalingstechnieken die je zou kunnen toepassen tijdens het wegzuchten van de weeën. Je kunt bij handige links kijken voor diverse adressen.
 • Boeken lezen
  Zoals ‘Veilig Bevallen’ van Beatrijs Smulders en ‘Duik in je Weeën’ van Carita Solome.
 • Folders lezen
  Bij folders op onze website kijken m.b.t de bevalling
 • Themabijeenkomst bijwonen
  Wij verzorgen 5 maal per jaar een voorlichtingsavond en ook de ziekenhuizen doen dat.
 • Bevallingsplan schrijven
  Je kunt hierin opschrijven wat je zelf (en je partner indien aanwezig) graag zou wensen en willen omtrent de bevalling. Kijk bij ‘tips en adviezen voor het schrijven van een bevallingsplan’ hoe je het het beste aan kunt pakken of klik hier voor een link naar een format.
 • Uitzoeken goede coach
  Je hebt tijdens de bevalling een goede coach nodig. Meestal zal dit je partner zijn, maar bij gebrek aan een partner is het belangrijk om iemand anders die je goed kent erbij te vragen. Bespreek met hem/haar wat je van ze verwacht en wat je nodig hebt.
 • Checklist maken wat je moet regelen/meenemen etc
  Dit hebben wij al voor je gedaan. Bekijk hier de checklist.
 • Bekijk onderstaande video

 

Ben je zwanger en wil je je aanmelden?

Ben je zwanger en wil je je aanmelden?

Vragen over onze werkwijze of maatwerk?

Afspraak maken Contact met onze praktijk