Echo

Echo

Op de hoofdlocatie aan de Zaagmolenstraat in Leidschendam staat ons echo apparaat waarop alle echo's  kunnen worden uitgevoerd.  Niet iedere verloskundige is ook echoscopiste.

Er worden diverse echo's worden gemaakt in de zwangerschap:

  • De vitaliteitsecho rond 7-8 weken om vast te kunnen stellen of de zwangerschap intact en zich in de baarmoeder ontwikkelt. Ook kun je bij deze echo zien of je van een een- of meerling in verwachting bent.
  • De termijnecho rond de 10-12 weken zwangerschap. Middels deze echo kunnen we de uitgerekende datum bepalen en vaststellen of het een eenling of een tweeling betreft. De ideale zwangerschapsduur hiervoor is tussen de 10 en 12 weken zwangerschap
  • De 13 wekenecho. Deze echo vindt alleen plaats indien je bewust voor dit onderzoek kiest. Tijdens de 13 weken echo wordt de foetus om een gestructureerde manier nagekeken, waarbij je sommige grote lichamelijk afwijkingen kunt zien. De 13 weken echo maakt momenteel nog onderdeel uit van de IMITAS studie. 
  • De 20 wekenecho. Deze echo vindt alleen plaats indien je bewust voor dit onderzoek kiest.  Het is een echo waarbij de foetus op een gestructureerde manier wordt nagekeken op de aanwezigheid van afwijkingen aan de rug, ledematen, hart, aangezicht en andere organen. Klik hier voor meer info.
  • Groei/liggingsecho rond 34 weken zwangerschap
  • Echo om de ligging van de placenta te kunnen bepalen. Wanneer de placenta tijdens de 20 wekenecho nog dicht bij de baarmoedermond ligt, controleren we rond 32-34 weken de ligging van de placenta. De placenta groeit namelijk nog omhoog gedurende de zwangerschap.

Meer groeiecho's doen we alleen als daar een medische reden voor is. We zullen dit dan met je bespreken.

Mocht je zelf graag meer echo's willen zonder dat daar een medische indicatie voor is dan kan dat. Je moet de echo dan wel zelf betalen. Als je dit wilt bespreek dit dan met ons bij een van de controles. 

Wij hebben geen 3D echo mogelijkheid.

Ben je zwanger en wil je je aanmelden?

Ben je zwanger en wil je je aanmelden?

Vragen over onze werkwijze of maatwerk?

Afspraak maken Contact met onze praktijk